Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kolač sa duplim kremom, voćem i čokoladom

Kolač sa duplim kremom, voćem i čokoladom

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3702k233
Kolač sa duplim kremom, voćem i čokoladom
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 3
14/09/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
10
"Kolač sa duplim kremom koji nosi duplo više uživanja"

Potrebni sastojci

  • keks - 1 pakovanje, Petit beurre, sa maslacem, (220 g)
  • krem - 1 kutija, Tiramisu, dr Oetker (60 g)
  • pavlaka - 600 ml
  • pavlaka - 400 g, kisela
  • želatin - 2 komada
  • voće - 200 g, maline, kupine, jagode
  • banane - 3 komada
  • crna čokolada - 100 g
  • za glazuru
  • crna čokolada - 150 g
  • ulje - 2 - 3 kapljice
  • kokosovo brašno
* merne jedinice

Način pripreme

Tiramisu se pravi prema uputstvima na pakovanju. U njega se dodaje 350 ml umućene pavlake i dobro se izmneša. Dodaje se 1 želatin napravljen prema uputstvu.

U drugoj posudi se muti ostali krem, u njega se dodaje kisela pavlaka i drugi želatin (pripremljen prema uputstvu). U pravougaonu tepsiju se sipa 1/2 krema tiramisu.

Po njemu se poređa deo keksa umočenog na kratko u zaslađeno kiselo mleko.

Nakon toga se sipa deo krem pavlake, pospe se voćem i pokrije se ostalim delom krema.

Poređa se drugi red keksića. Malo se namažu kremom tiramisu i poređaju se banane naseckane na dva dela po dužini.

Istopi se čokolada sa malo maslaca, ostavlja se da se blago ohladi o zaliju se banane. Odozgo se pokrije ostalim kremom tiramisu. Poređa se još jedan red keksića.

Kolač se ostavlja u frižideru barem na jednu noć da se stegne.

Izvadi se iz kalupa, okrene se nazad na tanjir i zalije se istopljenom čokoladom, u koju se dodaje nekoliko kapljica ulja. Sa strane se stavlja kokosovo brašno.

Kolač sa duplim kremom, voćem i čokoladom je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: