Način pripreme
Tiramisu se pravi prema uputstvima na pakovanju. U njega se dodaje 350 ml umućene pavlake i dobro se izmneša. Dodaje se 1 želatin napravljen prema uputstvu.
U drugoj posudi se muti ostali krem, u njega se dodaje kisela pavlaka i drugi želatin (pripremljen prema uputstvu). U pravougaonu tepsiju se sipa 1/2 krema tiramisu.
Po njemu se poređa deo keksa umočenog na kratko u zaslađeno kiselo mleko.
Nakon toga se sipa deo krem pavlake, pospe se voćem i pokrije se ostalim delom krema.
Poređa se drugi red keksića. Malo se namažu kremom tiramisu i poređaju se banane naseckane na dva dela po dužini.
Istopi se čokolada sa malo maslaca, ostavlja se da se blago ohladi o zaliju se banane. Odozgo se pokrije ostalim kremom tiramisu. Poređa se još jedan red keksića.
Kolač se ostavlja u frižideru barem na jednu noć da se stegne.
Izvadi se iz kalupa, okrene se nazad na tanjir i zalije se istopljenom čokoladom, u koju se dodaje nekoliko kapljica ulja. Sa strane se stavlja kokosovo brašno.
Kolač sa duplim kremom, voćem i čokoladom je gotov.