Način pripreme
Oljuštite krompir, operite i isecite na male kocke. Isecite luk na sitno i u malo masnoće ga ispržite. Dodajte mleveno meso i mešajte dok se i ono ne isprži. Stavite alevu papriku, čubar, promešajte i sklonite s vatre.
Prebacite u veliku posudu, dodajte isečen krompir, posolite, promešajte. Prebacite smesu u đuvečare, ali ih ne punite do vrha.
Razmutite paradajz pire u toploj vodi i nalijte u svaku đuvečaru preko smese. Stavite u hladnu rernu i pecite na 200 stepeni oko 40 minuta.
Za to vreme napravite preliv. U velikoj posudi s malo ulja zapržite brašno. Postepeno dolivajte toplo mleko dok ne prestajete da mešate.
Čim se zgusne isključite ringlu. Umutite kiselo mleko s jajima i dodajte u sos. Posolite i promešajte. Izvadite gotove đuvečare i prelijte. Vratite u rernu da se zapeče i preliv.