Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Musaka»Ručak Musaka u đuvečari

Ručak Musaka u đuvečari

InaIna
Pomoćnik kuvara
122106
Ručak Musaka u đuvečari
Fotografije: Evgenia
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Kako znaš da je vreme za ručak - kad osetimo neodoljivu aromu musake iz rerne, ali u đuvečari"

Potrebni sastojci

  • krompir - 3 komada srednje veličine
  • paradajz - 3 komada
  • mleveno meso - 200 g
  • peršun
  • so
  • biber
  • aleva paprika
  • estragon
  • mirođija
  • origano
  • majčina dušica
  • čubar
  • beli luk u prahu
  • Za preliv
  • kiselo mleko - 4 kašike
  • jaja - 3 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite paradajz na kockice. Sipajte ga u šerpu zajedno sa mlevenim mesom i začinite biberom, alevom paprikom, solju, peršunom i estragonom.

Dok se dinstaju, isecite krompir na kockice i u svaku đuvečaru sipajte majčinu dušicu, origano, so, čubar i krompir. Pošto se prodinstaju, mleveno meso i paradajz se rasporede u đuvečare i mešavina se promeša.

Dodajte vodu da pokrije smesu i stavite poklopac. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok voda ne ispari.

Izvadite ih i prelijte ih umućenim jajima i kiselim mlekom i pecite bez poklopca dok preliv ne bude gotov.

Odličan recept za musaku, koja nije inferiorna od klasične musake u plehu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: