Domaći tompusi

Hristiliana DimitrovaHristiliana Dimitrova
Šef kuhinje
17641971
Domaći tompusi
Fotografije: Elitsa
3 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
30
"Ah, zašto nas neki recepti vraćaju u najslađe i najbezbrižnije trenutke detinjstva"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • maslac - 150 g
  • žumance - 1 komad
  • voda - 2 kašike
  • šećer - 3 kašike
  • brašno - 200 g
  • za fil
  • orasi - 160 g, mleveni
  • šećer - 75 g
  • cimet - 1 kašičica
  • sveže mleko - 100 ml
  • šećer u prahu - za uvaljivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Maslac treba da bude na sobnoj temperaturi. Maslac se muti mikserom dok se postane vazdušast krem. Nakon toga se u maslac doda i šećer. Ponovo se muti mikserom.

Dodaje se voda i žumance. Dobro se umuti. Brašno se proseje i postepeno se dodaje u smesu. Mesi se meko testo. Gotovo testo se ostavlja na hladnom mestu da odmori 2 sata. nakon toga se priprema punjenje.

Mleveni orasi, šećer, sveže mleko i cimet se stavljaju na šporet. Meša se neprestano, dok se smesa ne zgusne. nakon toga se skloni sa vatre.

Gotovo testo se oklagijom razvuče na koru debljine oko 5 mm. Testo se seče na jednake kvadrate. U jedan kraj kvadrata se stavlja fil i umotavaju se u tompuse.

Ređaju se u pleh, koji je obložen papirom za pečenje. Tompusi se peku na umerenoj temperaturi. Gotovi kolači treba da lagano porumene. Dok su još topli, kolače uvaljajte u šećer u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: