Način pripreme
Umutite jaja i dodajte mleko i kiselu vodu. Stavite so i postepeno dodajte brašno dok ne prestajete da mešate. Namažite tiganj i zagrejte ga.
Uzmite jednu kutlaču smese i sipajte u centar. Iskrenite tiganj da se smesa ravnomerno raspodeli. Čim se krajevi palačinke odlepe, okrenite.
Tako uradite sa celom smesom. Gotove palačinke stavite u tanjir i pokrijte rastegljivom folijom, tako da ostanu paperjaste i meke.
Operite krompir i stavite ga da se kuva zajeno sa oljuštenim šargarepama. Nakon pet minuta izvadite šargarepe. Čim su i krompiri gotovi sklonite ih s vatre i izvadite iz vode.
Isecite krastavčiće, kobasicu, šargarepe i krompir na sitno. Stavite ih u veliku posudu, dodaje grašak, majonez i promešajte. Ako je potrebno posolite.
U sredinu svake palačinke stavite rusku salatu. Skupite krajeve i vežite ih vlašcem. Odozgo stavite po jednu kašičicu salate i servirajte.