Torta Debela Šarlota

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k4985k418
Torta Debela Šarlota
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 6
20/03/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
12
"Važno je da preciziramo da se ime ove torte odnosi samo na nju, a ne na one koji su već pojeli drugo parče Debele Šarlote"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • jaja - 12 br
  • šećer - 2 šolje
  • so - četvrtina kašičice
  • maslac - pola šolje
  • brašno - 1 šolja
  • šećerni sirup - za sirupiranje
  • za krem
  • bela čokolada - 150 g
  • mlečna čokolada - 100 g
  • maslac - 2 kašike
  • žumance - 3 komada
  • šećer - 2/2 šolje
  • brendi - 1/4 šolje
  • belo vino - 3 kašike
  • maskarpone - 500 g
  • kisela pavlaka - 150 g
  • orašasto voće - pola šolje mlevenih oraha, badem
* merne jedinice

Način pripreme

Odvojte belanca od žumanaca. Dodajte so i šolju šećera u belanca i umutite u sneg. Ostatak šećera dodajte žumancima i umutite u penu.

Prosejte brašno i dodajte ga postepeno u smesu sa jajima. Dodajte i istopljeni maslac. Promešajte i ispecite dve kore u posudi za pečenje, postavljenom papirom za pečenje, oko 30 minuta, a prethodno ste zagrejali rernu na 180 stepeni, Gotove kore ohladite.

Umutite žumance sa šećerom, vinom i brendijem. Zagrejte ih na vodenoj pari uz neprestano mešanje, dok se krem ne zgusne. Istopite belu čokoladu na vodenoj pari, zajedno sa 1 kašikom maslaca. Na isti način to uradite i sa mlečnom čokoladom. Podelite krem od jaja i dodajte po jedan deo u čokoladnu glazuru. Promešajte.

Umutite pavlaku i maskarpone u gust krem. Dodajte mleveno orašasto voće. Sirupirajte kore i napravite tortu. Između dve kore obilno namažite krem od pavlake. Odozgo završite stavljajući po jednu kašičicu od belog i od braon krema dok ih ne upotrebite.

Ohladite pre serviranja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: