Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Čokoladna Torta»Dupla čokoladna torta sa keksom

Dupla čokoladna torta sa keksom

Elena Stefanova JordanovaElena Stefanova Jordanova
Inovator
4621842k120
Dupla čokoladna torta sa keksom
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
2 / 5
20/03/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
18
"Za danas smo vam pripremili duplo čokoladno iskušenje, kome nećete odoleti. Kao prvo jer se priprema veoma lako i kao drugo - jer je neverovatno ukusno."

Potrebni sastojci

  • keks - 400 g
  • sveže mleko - 150 ml
  • beli krem
  • pavlaka - 300 ml slatke
  • bela čokolada - 300 g
  • crni krem
  • pavlaka - 300 ml slatke
  • mlečna čokolada - 300 g
  • preliv
  • pavlaka - 200 ml slatke
  • crna čokolada - 200 g
  • dekoracija
  • maline - 200 g
  • menta - listići
* merne jedinice

Način pripreme

U činiju sipajte 300 ml pavlake i zagrejte je, da ne proključa, u mirkotalasnoj pećnici. Izavadite i izlomite belu čokoladu u pavlaku. Mešajte dok se ne otopi. Ako je potrebno, vratite ponovo u mirkotalasnu, ali vodite računa da ne provri.

Kada se čokolada u potpunosti otopi, stavite je u frižider. Potrebno je da bude hladna za kasnije pripremanje. Isti postupak ponovite i sa crnom čokoladom.

Kada su se obe smese ohladile, svaku posebno umutite miskerom dok ne dobijete kremastu smesu.

U kalup za tortu ređajte keks, beli krem, keks, crni krem. Keks pre svakog ređanja potopite u toplo mleko. Završite ređanje sa keksom, koji niste potopili u mleko.

Tortu stavite u frižider da prenoći i sledećeg dana je izvadite iz kalupa.

Zagrejte pavlaku, dodajte crnu čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Smesu isipajte u sredinu torte i pomoću kutlače je ravnomerno rasporedite.

Pre nego što se glazura stegne, ukrasite tortu malinama.

Torta je veoma jednostavna i ukusna!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: