Način pripreme
U činiju sipajte 300 ml pavlake i zagrejte je, da ne proključa, u mirkotalasnoj pećnici. Izavadite i izlomite belu čokoladu u pavlaku. Mešajte dok se ne otopi. Ako je potrebno, vratite ponovo u mirkotalasnu, ali vodite računa da ne provri.
Kada se čokolada u potpunosti otopi, stavite je u frižider. Potrebno je da bude hladna za kasnije pripremanje. Isti postupak ponovite i sa crnom čokoladom.
Kada su se obe smese ohladile, svaku posebno umutite miskerom dok ne dobijete kremastu smesu.
U kalup za tortu ređajte keks, beli krem, keks, crni krem. Keks pre svakog ređanja potopite u toplo mleko. Završite ređanje sa keksom, koji niste potopili u mleko.
Tortu stavite u frižider da prenoći i sledećeg dana je izvadite iz kalupa.
Zagrejte pavlaku, dodajte crnu čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Smesu isipajte u sredinu torte i pomoću kutlače je ravnomerno rasporedite.
Pre nego što se glazura stegne, ukrasite tortu malinama.
Torta je veoma jednostavna i ukusna!