Pileći štapići sa susamom i sosom od belog luka

21/03/2017
"Danas vam ranije nudimo jedno neverovatno predjelo, a vi razmislite koliko piva i vina ćete pripremiti!"
Priprema30 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno75 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 001
  • Pregledi tokom meseca65
  • Pregledi tokom sedmice10
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pileći file isecite na žilijen, veoma pažljivo - poželjno je da je meso poluzamrznuto.

Gotov žilijen stavite u marinadu od sosja sosa, soli i belug luka u prahu oko 20 minuta.

Uvaljajte svaki file prvo u brašno, nakon toga u prethodno umućena jaja sa 2-3 supene kašike vode i nakraju uvaljajte u smesu pripremljenu od prezli, susama i krompir pirea u prahu.

Ispržite u prethodno ugrejanoj masti. Ocedite štapiće iz masti i poređajte u odgovarajući tanjir.

Sevirajte sa sosom od belog luka, koji se priprema na sledeci način: Umutite mleko i majonez, dodajte izgnječen beli luk i mirođiju.

Ukrasite peršunom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar