Desert Karamela sa kompotom

22/03/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4249
"Nema lep izgled, ali ima sjajan ukus, a mi ipak držimo do ukusa, zar ne "
Priprema15 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno30 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano362
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kristal šećer - 1 kašičica (za karamel)
  • sveže mleko - 1 l
  • šećer - 1 šolja
  • jaja - 6 komada
  • piškote - 10 komada
  • vanila u prahu - 2 komada
  • breskve - voće iz jednog kompota
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte sveže mleko, dodajte šećer i ostavite da se ohladi. Stavite šećer za karamel u tiganj i zagrejte dok se ne karamelizuje.

U okrugli kalup za tortu na dno se izlije karamelizovani šećer. Preko njega poređajte oceđene breskve iz kompota.

Preko iseckanih brskvi poređajte piškote u krug po posudi. Umutite dobro jaja sa žicom i dodajte u mlazu u mleko.

Pospite vanilom, promešajte i prelijte smesu preko piškota. Zapecite kolač na kratko, proverite, čim se stegne znači da je gotovo.

Kad se potpuno ohladi, okrenite vrlo pažljivo i isecite na parčiće.

Nije lepa na izgled, ali ima dobar ukus.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar