bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Koh»Koh sa kompotom od kajsija

Koh sa kompotom od kajsija

Koh sa kompotom od kajsija
Fotografije: Petya Strahilova
1 / 5
02/08/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije24
"Savršen desert je veoma sladak i blago kiselkast - da, govorimo upravo o ovom kohu od kajsija"

Potrebni sastojci

  • jaja - 5 komada
  • šećer - 1 1/2 šolje
  • brašno - 2 šolje
  • ulje - 5 supenih kašika
  • voda - 5 supenih kašika
  • kompot od kajsija - 3 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Koristite čaše jedne te iste veličine za sastojke, zato što su različite gramaže. Dobro bi bilo da sastojci budu na sobnoj temperaturi.

Lepo umutimo šećer i jaja da se ne čuje kako šećer hrska po dnu posude, tako su mene učili.

Dodajemo i brašno, postepeno i pazimo da ne postane previše gusto. Meni su dve čaše brašna okej i ipak bi jedna ideja o ređem testu bila dobra.

Nakon brašna dodajemo i supene kašike ulja i vode. Po želji možete da stavite vanilu, ja sam je preskočila, ali i mislila sam da su kajsije dovoljno aromatične.

Treba da se dobije normalno testo za patišpanj.

Odvajamo kajsije od soka kompota.

U tepsiju za pečenje, možda otprilike 30 cm maslacem mažemo dno tepsije, ređamo kajsije, sipamo smesu i kolač sa kajsijama pečemo na 180 °C dok čačkalica koju zabodemo ne bude suva.

Vadimo gotov kolač i ostavljamo ga da se ohladi.

Kada se ohladi, okrećemo ga kako bi voće bilo odozgo i zalivamo sirupom oba kompota (čak može i malo više).

Ostavljamo da se ohladi u frižideru i spremno je za konzumaciju.

Ovaj aromatični koh je unikatno ukusan i prijatan desert.

Može da se napravi sa raznim voćem, pretpostavljam. Plave šljive, jagode, breskve, jabuke, ali mi najviše volimo varijantu koha sa kompotom od kajsija, pošto bude blago kiselkasto.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: