Bonapeti.rs»Recepti»Palačinke»Veoma mekane palačinke

Veoma mekane palačinke

Veoma mekane palačinke
Fotografije: Veselina Konstantinova
2 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
11
"Tradicija nalaže palačinkama da budu paperjaste, zato što će samo tako da se konzumiraju sa zadovoljstvom i bez ikakve zamerke"

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • sveže mleko - 1 šolja
  • voda - pola šolje
  • so - pola kašičice
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • maslac - za mazanje
  • brašno
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja. Dodajte vodu i sveže mleko i promešajte. Dodajte si i brašno po malo. Mešajte neprekidno i dodajte brašno dok ne dobijete testo za palčinke. Dodajte i prstohvat sode bikarbone.

Ugrejte tiganj, namažite maslacem i sipajte jednu kutlaču testa. Rasporedite po dnu tiganja. Pecite dok ne dobije braonkastu boju.

Okrenite s druge strane i ispecite na isti način. Gotovu palačinku namažite maslacem. Nastavite tako dok ne potrošite svo testo.

Servirajte sa sirom ili omiljenim slatkom, tečnom čokoladom i jogurtom. Možete da ih koristite da napravite slatku ili slanu tortu od palačinki.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: