Način pripreme
Za testo:
Pomešati brašno i so, dodati suvi pekarski kvasac i izmešati.
Zatim dodati ulje, mlaku vodu i med te zamesiti mekše testo.
Ostaviti da odstoji 20 minuta prekriveno providnom prianjajućom folijom, a zatim testo premesiti i ostaviti da odstoji još 45 minuta.
Radnu površinu posuti brašnom, izručiti nadošlo testo i podeliti na četrnaest delova.
Svaki deo premesiti formirajući jufkice i ostaviti da odstoje petnaest minuta.
Oklagijom razviti jufkice i uviti u kifle.
Pleh obložiti pek-papirom i poređati pripremljene kifle.
Ostaviti da odstoje pola sata prekrivene čistom kuhinjskom krpom.
Za to vreme dobro zagrejati rernu.
Kifle pre pečenja premazati uljem i peći oko 25 minuta na 180 stepeni.
Pečene kifle izvaditi iz rerne i odmah ih premazati uljem te ostaviti da se prohlade.
Veoma mekane posne kifle poslužiti vruće.
Komentar: Kao što i sam naziv kaže kifle su veoma mekane, a ukus je fantastičan. Ukoliko koja preostane, stavite u zamrzivač, pa odmrznite po potrebi i biće kao da ste ih toga dana spremali.
Prijatno!