Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Kiflice»Veoma mekane posne kifle

Veoma mekane posne kifle

ažurirano:
VecaVeca
Šef kuhinje
7404352k10
Veoma mekane posne kifle
Fotografije: Veca
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
100 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
7
"Kao što i sam naziv kaže kifle su veoma mekane, a ukus je fantastičan. Probajte, pa nam pišite kako su vam ispale!"

Potrebni sastojci

  • Za testo
  • suvi pekarski kvasac - 1 kašika
  • brašno - 750 g
  • ulje - 125 ml
  • so - 1 ravna kašika
  • med - 1 kašika
  • voda - 450 ml
  • Za premazivanje
  • ulje - po potrebi
* merne jedinice

Način pripreme

Za testo:

Pomešati brašno i so, dodati suvi pekarski kvasac i izmešati.

Zatim dodati ulje, mlaku vodu i med te zamesiti mekše testo.

Ostaviti da odstoji 20 minuta prekriveno providnom prianjajućom folijom, a zatim testo premesiti i ostaviti da odstoji još 45 minuta.

Radnu površinu posuti brašnom, izručiti nadošlo testo i podeliti na četrnaest delova.

Svaki deo premesiti formirajući jufkice i ostaviti da odstoje petnaest minuta.

Oklagijom razviti jufkice i uviti u kifle.

Pleh obložiti pek-papirom i poređati pripremljene kifle.

Ostaviti da odstoje pola sata prekrivene čistom kuhinjskom krpom.

Za to vreme dobro zagrejati rernu.

Kifle pre pečenja premazati uljem i peći oko 25 minuta na 180 stepeni.

Pečene kifle izvaditi iz rerne i odmah ih premazati uljem te ostaviti da se prohlade.

Veoma mekane posne kifle poslužiti vruće.

Komentar: Kao što i sam naziv kaže kifle su veoma mekane, a ukus je fantastičan. Ukoliko koja preostane, stavite u zamrzivač, pa odmrznite po potrebi i biće kao da ste ih toga dana spremali.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: