Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Veoma mekane buhtle

Veoma mekane buhtle

VecaVeca
Šef kuhinje
7143982k3379
Veoma mekane buhtle
Fotografije: Veca
1 / 4
01/05/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
55 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
8
"Mogu biti slatke, mogu biti slane, možete pripremiti testo kad imate vremena a peći kada poželite... recept sa neograničenim mogućnostima"

Potrebni sastojci

  • Za testo
  • mleko - 250 ml
  • kvasac - 1 krsica
  • brašno - 1 kg
  • so - 1 kašika
  • šećer - 1 kašičica
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • ulje - 100 ml
  • jogurt - 200 g
  • voda - 250 ml
  • Za nadev
  • krem - po potrebi, ili džem
  • Za premazivanje
  • ulje - po potrebi
  • jaja - 1 komad
  • mleko - 1 kašika
  • Za posipanje
  • šećer u prahu - po potrebi
* merne jedinice

Način pripreme

Brašno usuti u dublju posudu i po sredini napraviti udubljenje. U udubljenje usuti mlako mleko, zatim dodati kvasac, vanilin šećer, šećer i po sredini promešati, pa ostaviti da odstoji pet minuta.

Nakon toga dodati jogurt, mlaku vodu i promešati, pa usuti ulje. Od ulja odvojiti dve kašike koje će trebati za kasnije. Dodati so, pa mešati varjačom dok može, a zatim pouljanim rukama zamesiti mekše testo.

Pri kraju mešenja testa dodati one dve kašike ulja koje ste odvojili sa strane, premesiti testo i ostaviti da naraste prekriveno čistim kuhunjskom krpom.

Radnu površinu posuti brašnom i izručiti nadošlo testo i podeliti na četiri dela. Svaki deo testa premesiti oblikujući jufkice. Oklagijom razviti jufkicu u oblik pravougaonika i iseći na dvanaest delova.

Svaki deo testa nadevati džemom ili kremom, a možete kao što sam ja radila, a to je da šest delova nadenete džemom, a preostaih šest kremom.

Lepo spojiti krajeve testa, podviti i poređati u vatrostalnu posudu koju ste premazali uljem.

Mleko i jaje razmutiti viljuškom i premazati buhtle.

Peći 25 minita na 180 stepeni.

Pečene buhtle izvaditi iz rerne i ostaviti da se prohlade.

Veoma mekane buhtle posuti šećerom u prahu, servirati i poslužiti.

Savet: Pošto je testo univerzalno možete nadevati i slatkim, a i slanim nadevom. Ukoliko Vam nije potrebna sva količina testa, pošto dosta ima, preostala tri dela testa stavite u zasebne najlon kese, dobro zavežite i odložite u zamrzivač, pa po potrebi odmrznite i nadevajte nadevima po svom izboru. Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: