Način pripreme
Kvasac istopite u toploj vodi. Na radnu površinu sipajte brašno, napravite udubljenje i u njega sipajte vodu sa kvascem, šećer, maslinovo ulje i na kraju dodajte so.
Mesite testo dok ne postane elastično i glatko.
Oblikujte u loptu i pokrijte vlažnom krpom. Ostavite da se odmori na dva sata na toplom mestu. Testo je gotov kada se lako odvaja i ne lepi za vaše prste.
Kada testo udvostruči svoju zapreminu stavite ga na nabrašnjenu radnu površinu i pomoću oklagije ga oblikujte. Od testa će izaći otprilike 2 velike pice. Prebacite ih u uljem podmazane i brašnom posute tepsije.
Pice namažite paradajz sosom, odozgo poređajte mocarelu iskidanu na komade, izrendani kačkavalj, pečurke i slaninu naseckane na kriškice.
Pospite začinima po ukusu (origano, divlja nana) ne zaboravljajući da kapnete nekoliko kapljica maslinovog ulja na kraju pre pečenja.
Pecite na što je moguće najvišoj temperaturi rerne dok ne bude gotovo.
Ukusna domaća pica sa slaninom, pečurkama i sirevima je neobična!
Ako ti se recept dopadam probaj i naše recepte za zatvorenu picu, picu sa mlevenim mesom ili domaću picu sa pečurkama.