Način pripreme
Prvo pripremite nadev za korpice, tako što narendate sir na najkrupnije rende, isto i mocarelu, umutite jaje, dodajte ga i umešajte dobro.
Na brašnjavoj radnoj površini lagano razvucite testo, da ne bude previše tanko.
Pripremite kalupe za mafine i nemojte ih mazati maslacem ili uljem.
Isecite krugove odgovarajuće veličine, malo veće od kalupa.
Postavite testo u kalupe i pritisnite ga prema dnu, dodajte od punjenja i posolite i pobiberite. Na isti način napunite sve korpice.
Ovi sastojci su dovoljni za 12 korpica.
Od ostataka izrezanog testa možete napraviti lisnate štapiće, koje premažete jajem i ispečete nakon korpica.
Postavite kalupe u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite dok krajevi ne porumene, oko 15 minuta.
Gotove korpice izvadite iz kalupa i servirajte u odgovarajućem tanjiru. Uz njih poslužite jogurt ili prirodni sok.
Prijatno.