Način pripreme
Ugrejte mleko u odgovarajućoj posudi dok ne proključa. Dodajte vanilu i ostavite tako 15 minuta, a kasnije ostavite da se ohladi. U međuvremenu rastopite maslac.
Sipajte belance u duboku posudu i umutite ih mikserom u čvrst sneg. U drugoj posudi umutite žumanca sa šećerom dok ne dobijete vazdušast krem, zatim dodajte otopljeni maslac koji mora da bude na sobnoj temperaturi i promešajte pažljivo.
U smesu od žumanaca dodajte mleko, narendanu koru od limuna i promešajte. Postepeno dodajte brašno i mešajte dok ne dobijete homogenu smesu. Na kraju, uz pomoć špatule, dodajte belanca i pažljivo promešajte (ne treba ujednačiti belanca sa ostalom smesom).
Nauljite i pospite brašnom tepsiju prečnika 24 cm. Sipajte smesu, poravnite špatulom i pecite oko 50 minuta na 150 stepeni.
Ostavite kolač da se ohladi oko sat vremena na sobnoj temperaturi, a nakon toga ga postavite u frižider na 2 sata (ovaj korak je veoma važan, jer će se hlađenjem u frižideru formirati 3 sloja). Gotov kolač pospite šećerom u prahu.
Kolač je pravljen po receptu sa italijanskog sajta. Veoma je ukusan.