Način pripreme
Najpre mikserom umutite belanca. Mutite dok ne dobijete čvrst sneg. Postepeno, uz neprestano mućenje, dodajte i šećer u prahu. Smesa treba da podseća na onu za puslice. Nakon toga dodajte orahe, mešajući lagano drvenom kašikom. Podelite smesu na 4 jednaka dela, od kojih ćete ispeći kore.
Dno posude za pečenje pokrivamo papirom za pečenje. Pomoću kašike rasporedimo prvi deo i pečemo koru na umerenoj vatri. Pečemo dok kora ne dobije braonkastu boju. Vadimo koru iz kalupa i ostavljamo po strani da se ohladi. Postupak ponavljamo i sa preostala 3 dela smese, tako da dobijemo 4 kore.
Kada su kore gotove, pripremamo krem. Najpre mikserom dobro umutimo žumanca sa mekanim maslacem. Dodamo šećer u prahu i ponovo mutimo. Posle toga dodajemo i ostale sastojke za krem.
Kada je sve gotovo, pristupamo oblikovanju torte. Pažljivo uklanjamo papir za pečenje ohlađenih sa kora. treba biti pažljiv, da se kore ne slome.
Stavljamo jednu koru u tanjir za tortu. Po njoj rasporedimo približno 1/4 krema. Ređamo dok ne iskoristimo sve kore, tako da na kraju bude krem, a kremom je premazujemo i sa strane. Tortu ostavimo u frižider da se stegne.
Kada torta očvrsne, rastopimo čokoladu na pari. Prelijemo tortu čokoladom, a zatim posipamo orahe odozgo i sa strane.
Ponovo ostavljamo u frižider da se stegne. Prijatno!