Način pripreme
Jaja dobro umutiti sa šećerom, u vazdušast krem. Nakon toga, dodati prezle, orahe, kakao, rum i koru limuna. Dobijenu smesu promešati i sipati u kalup za tortu, namazan maslacem i posut brašnom. Peći na umerenoj temperaturi - na 170 stepeni.
Od navedenih sastojaka skuvati sirup, pa kada se ohladi, njime preliti koru.
Umutiti maslac za glazuru sa 2-3 kašike šećera u prahu. Posebno na vatri umutiti jaja sa šećerom, i kada se smesa zgusne, sipati kakao.
Dobijeni krem skinuti sa ringle i mešati ga, dok se ne ohladi. Dodati krem sa maslacem, kašiku po kašiku, uz neprestano mešanje. Tortu namazati sa svih strana kremom, i ukrasiti je mlevenim bademima.
* Pravljena je dupla doza i osim toga kora je podeljena na 2x2 tanke kore.
*** Ukras možete kupiti iz poslastičarnice.