Torta sa orasima i bademima

Jelena AndonovJelena AndonovDžedaj93711
06/08/2017
"Ovoj torti ne treba specijalna prilika - samo inspiracija "
Priprema40 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno70 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano217
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • za koru
  • jaja - 6 kom.
  • orasi - 2 šolje, usitnjenih
  • šećer u prahu - 1 i 1/2 šolje
  • kakao - 2 kašike
  • prezle - 1/2 šolje
  • rum - 1 kašika
  • kora od limuna
  • za sirup
  • šećer u prahu - 1/2 šolje
  • voda - 1/2 šolje
  • rum - 2 kašike
  • za glazuru
  • jaja - 3 kom.
  • maslac - 150 g
  • šećer - 2 šolje
  • šećer u prahu - 2 - 3 kašike
  • kakao - 2 kašike
  • bademi - 1 šolja, naseckanih
* merne jedinice

Način pripreme

Jaja dobro umutiti sa šećerom, u vazdušast krem. Nakon toga, dodati prezle, orahe, kakao, rum i koru limuna. Dobijenu smesu promešati i sipati u kalup za tortu, namazan maslacem i posut brašnom. Peći na umerenoj temperaturi - na 170 stepeni.

Od navedenih sastojaka skuvati sirup, pa kada se ohladi, njime preliti koru.

Umutiti maslac za glazuru sa 2-3 kašike šećera u prahu. Posebno na vatri umutiti jaja sa šećerom, i kada se smesa zgusne, sipati kakao.

Dobijeni krem skinuti sa ringle i mešati ga, dok se ne ohladi. Dodati krem sa maslacem, kašiku po kašiku, uz neprestano mešanje. Tortu namazati sa svih strana kremom, i ukrasiti je mlevenim bademima.

* Pravljena je dupla doza i osim toga kora je podeljena na 2x2 tanke kore.

*** Ukras možete kupiti iz poslastičarnice.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti