Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Zečetina»Dinstana zečetina sa pirinčem i nanom

Dinstana zečetina sa pirinčem i nanom

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Dinstana zečetina sa pirinčem i nanom3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
65 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
6
"Aroma ove ukusne zečetine sa nanom će vas još dugo pratiti"

Potrebni sastojci

  • zečetina - oko 1 kg
  • pirinač - 1 šolja
  • mladi luk - 3 - 4 struka
  • nana
  • aleva paprika
  • biber
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Zečetinu isecite na veće komade, posolite i u svaki komad dobro utrljajte alevu papriku i malo bibera.

U tepsiju sipajte ulje i iseckan svež luk, pa zatim zečetinu, nanu i prelijte vodom, posolite i pokrijte folujom.

Stavite u rernu da se peče na 180 stepeni i nakon 1 vremena i 15 - 20 minuta ga izvadite i dodajte pirinač, pa zatim ponovo vratite u rernu, stavljajuži ponovo foliju preko.

Tek na kraju sklonite foliju kako bi se meso zapeklo i imalo hrskavu koricu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: