Čorba od paradajza sa bulgurom

Jelena AndonovJelena AndonovDžedaj93711
07/04/2017
"Recept koji nas vraća ka korenima bugarske kuhinje "
Priprema10 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno45 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano161
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • bulgur - 1 šolja
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • sok od paradajza - 250 ml
  • so
  • biber
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • pileći bujon - oko 1 l
  • pavlaka - 100 ml za kuvanje
  • sir - 100 g
  • sušeni paradajz - 3 - 4 kom. u maslinovom ulju
* merne jedinice

Način pripreme

Naseckati luk i beli luk i pržiti na malo ulja dok ne omekšaju. Dodati brašno, alevu papriku i sok od paradajza.

Dobro promešati i dodati začine i pileći bujon. Nakon što provri, dodati bulgur (prethodno potopljen u hladnoj vodi).

Čorbu ostaviti da vri oko 25 minuta. Nakon toga je skloniti sa vatre i naliti pavlaku. Dobro promešati.

Servirati vruću čorbu sa nadrobljenim sirom i sitno naseckanim sušenim paradajzom.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar