Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Krem supe»Supa od paradajza»Čorba od paradajza sa bulgurom

Čorba od paradajza sa bulgurom

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Čorba od paradajza sa bulgurom
Fotografije: Dobrinka Petkova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
6
"Recept koji nas vraća ka korenima bugarske kuhinje"

Potrebni sastojci

  • bulgur - 1 šolja
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • sok od paradajza - 250 ml
  • so
  • biber
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • pileći bujon - oko 1 l
  • pavlaka - 100 ml za kuvanje
  • sir - 100 g
  • sušeni paradajz - 3 - 4 kom. u maslinovom ulju
* merne jedinice

Način pripreme

Naseckati luk i beli luk i pržiti na malo ulja dok ne omekšaju. Dodati brašno, alevu papriku i sok od paradajza.

Dobro promešati i dodati začine i pileći bujon. Nakon što provri, dodati bulgur (prethodno potopljen u hladnoj vodi).

Čorbu ostaviti da vri oko 25 minuta. Nakon toga je skloniti sa vatre i naliti pavlaku. Dobro promešati.

Servirati vruću čorbu sa nadrobljenim sirom i sitno naseckanim sušenim paradajzom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: