Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Makarone u rerni»Makarone sa spanaćem u rerni

Makarone sa spanaćem u rerni

Mariela HristovaMariela Hristova
Pomoćnik kuvara
7012205
Makarone sa spanaćem u rerni2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Ukusan i svež predlog kome nećete moći reći ne"

Potrebni sastojci

  • spanać - 1 kg
  • makarone - 400 g
  • luk - 1 glavica
  • jaja - 3 kom.
  • sir - 150 g
  • brašno - 50 g
  • maslac - 70 g kravljeg
  • sveže mleko - 300 ml
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Luk i spanać očistiti i oprati, naseckati i pržiti na vrućem ulju dok ne omekšaju. Umutiti jaja, dodati sveže mleko i podeliti na tri dela.

Narendani sir i jedan deo smese od jaja dodati u luk i spanać i promešati.

Makarone skuvati u posoljenoj vodi, nakon toga ih iscediti i oprati hladnom vodom, da se ne bi lepile. U nauljen pleh ređati makarone, smesu od spanaća i tako redom, i završiti makaronama.

Naliti drugi deo smese od jaja i peći na umerenoj temperaturi 150-180 stepeni dok jelo ne porumeni, nakon čega jelo izvaditi i preliti bešamel sosom, pripremljenim od brašna, kravljeg maslaca i trećeg dela smese od jaja i mleka, i ponovo vratiti u rernu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: