Kobasice u paradajz sosu

Jelena AndonovJelena AndonovPočetnik
09/04/2017
"Baš onako kako volimo - ukusne kobasice sa sosom, u koji posle možete umakati hleb "
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 171
  • Pregledi tokom meseca40
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kobasice - 600 g
  • paradajz - 10 kom. (može i tegla sa oljuštenim paradajzom)
  • luk - 1 glavica
  • čubar
  • aleva paprika
  • biber
  • ulje
  • šećer - 1 kašičica
  • beli luk - 2 čena
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro je da paradajz bude prezreo, da bi bio sladak i da bi se lakše ljuštio. Ukoliko nije, paradajz preliti vrućom vodom i oljuštiti ga. Naseckati ga na sitno, a luk naseckati na sitne komade.

U šerpi upržiti luk i naliti paradajz da provri, dodati čubar i pobiberiti.

Beli luk sitno naseckani i dodati sa prstohvatom šećera.

U tiganju sa malo masnoće kratko urpžiti kobasicu, na kojoj su napravljeni rezovi na nekoliko mesta.

Dodari kobasicu u paradajz sos i kada se zgusne, skloniti sa vatre.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar