Način pripreme
Jaja očistiti i oprati. Treba da budu sobne temperature pre kuvanja. Staviti ih da se kuvaju u posoljenoj vodi i u posudi u koju mogu da stanu jaja, a da pritom ne ostaje mnogo praznog mesta, da ne bi pucala tokom kuvanja.
Jaja treba da budu tvrdo kuvana, zbog toga nakon što voda zavri treba smanjiti na umerenu temperaturu i ostaviti da se kuvaju 8 minuta.
Pri kraju kuvanja sipati kristale i ostaviti jaja, nakon što su skinuta sa ringle, da odstoje 5 minuta u njima. Nakapati prethodno rastvorene različite boje za jaja na veliko parče vate.
Koristiti rukavice, da bi sačuvali ruke od boja. Jaje dobro umotati u vatu i namazati je i sa spoljašnje strane bojama. Ostaviti 10 minuta da jaje upije boje sa vate.
Koristiti 1 vatu za 1 jaje, jer se boje kvare. Nakon što se ohlade, jaja uvaljati u kristale.
Možete koristiti i druge boje, kao što su sedefaste i biserne boje, zbog raznolikosti.