Način pripreme
Oljuštite, operite i osušite krompir. Nasecite ga na male i tanke komade. U veliki tiganj sipajte oko 150 ml ulja i stavite krompir. Pržite na umerenoj vatri i čim promene boju, dodajte sitno naseckani crni luk.
Pržite dok krompir ne omekša, uz često mešanje. Rešetkom izvadite krompir i luk u posudu, dodajte umućena jaja, so i promešajte. U drugom dubokom tiganju ugrejte 2 kašike ulja u kojem ste pržili krompir.
Sipajte masu i kada počne da se odvaja od krajeva, poklopite velikim tanjirom i okrenite. Pažljivo vratite tortilju u tiganj i špatulom je oblikujte da dobijete pravilan krug.
Nemojte je pržiti više od 5 minuta, jer tortilja treba da bude sočnija. Ponovo poklopite tanjirom i okrenite je. Sačekajte da se malo ohladi i dugačkim nožem je presecite na dve kore.
Između dva sloja stavite iskidanu salatu i nasečene kolutove paradajza i šunke.