Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Španska tortilja»Španska tortilja sa nadevom

Španska tortilja sa nadevom

Španska tortilja sa nadevom
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
6
"Neodoljivo ukusna, laka za pripremu i veoma mirisna španska tortilja"

Potrebni sastojci

  • krompir - 8 komada, srednji
  • jaja - 7 komada
  • crni luk - 1 glavica
  • šunka - 100 g
  • paradajz - 2 komada
  • zelena salata - nekoliko listova
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite, operite i osušite krompir. Nasecite ga na male i tanke komade. U veliki tiganj sipajte oko 150 ml ulja i stavite krompir. Pržite na umerenoj vatri i čim promene boju, dodajte sitno naseckani crni luk.

Pržite dok krompir ne omekša, uz često mešanje. Rešetkom izvadite krompir i luk u posudu, dodajte umućena jaja, so i promešajte. U drugom dubokom tiganju ugrejte 2 kašike ulja u kojem ste pržili krompir.

Sipajte masu i kada počne da se odvaja od krajeva, poklopite velikim tanjirom i okrenite. Pažljivo vratite tortilju u tiganj i špatulom je oblikujte da dobijete pravilan krug.

Nemojte je pržiti više od 5 minuta, jer tortilja treba da bude sočnija. Ponovo poklopite tanjirom i okrenite je. Sačekajte da se malo ohladi i dugačkim nožem je presecite na dve kore.

Između dva sloja stavite iskidanu salatu i nasečene kolutove paradajza i šunke.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: