Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Španska tortilja»Španska tortilja sa krompirom i lukom u rerni

Španska tortilja sa krompirom i lukom u rerni

Diana AndrovaDiana Androva
Kuvar
6413333
Španska tortilja sa krompirom i lukom u rerni
Fotografije: Diana Androva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
8
"Ukusno na španski način - prava španska tortilja sa krompirom i lukom u rerni"

Potrebni sastojci

  • krompir - 10 komada
  • luk - 1 vezica
  • sveže mleko - 1 i po šolja
  • kari - 1/2 kašičice
  • biber
  • so
  • jaja - 7 komada
  • sir - 200 g
  • kačkavalj - 300 g
  • ulje - ili maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo, oljuštimo i isečemo krompir na male kocke, koje dinstamo oko 5-6 minuta u malo maslinovog ulja, dok ne dobije zlatastu boju.

Mešamo povremeno da ne zagore. Dodajemo mladi luk koji smo prethodno isekli na male kolutiće.

Dinstamo ih zajedno oko 5 minuta (pod poklopcem, da bi sačuvali zelenu boju luka) na slaboj vatri. Dodajemo sveže mleko, kari, biber i so.

Ostavljam oko 10 minuta na slaboj vatri. Nakon što se smesa zgusne, sklanjamo posudu sa ringle i dodajemo namrvljeni sir. Promešamo dobro i premestimo smesu od krompira u posudu za pečenje namazanu uljem.

Jaja se umute viljuškom u velikoj posudi i sipamo ih u posudu za pečenje. Mešamo sve dobro i pečemo u prethodno zagrejanoj rerni oko 30 minuta.

Malo pre nego što se jelo potpuno skuva, posipamo obiljno narendanim kačkavaljem (ja posipam i šarenom solju) i pečemo dok se ne zarumeni. Jelo se servira toplo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: