Način pripreme
Očistite luk i sitno ga isecite, šargarepu očistite i sitno izrendajte.
Ugrejte maslinovo ulje u tiganju na vatri, stavite povrće i pržite na kratko dok ne omekša.
Zelje isecite i očistite. Dodajte u tiganj i pržite i nega, stavite brašno, promešajte i postepeno sipajte bujona. Začinite solju i biberom.
Ostavite bujon da provri i kuvajte 10 minuta. Stavite fidu, izgnječite je rukom, ostavite da omekša i kuvajte još 10 minuta.
Napravite smesu za zapršku tako što u posudi umutite jaje, dodajte mleko so i biber.
Pre nego što sipate, teba da poravnate temperaturu sa ovom iz supe. Uzmite jednu kutlaču tečnosti iz supe i sipajte je lagano u zapršku, uz neprestano mešanje.
Mešajte i sipajte još jednu kutlaču, nakon toga pažljivo sipajte zapršku u supu. Kuvajte još 5 minuta i nakon toga skinite sa vatre.