Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Supa od Pečuraka»Brza supa od pečuraka sa belim vinom i spanaćem

Brza supa od pečuraka sa belim vinom i spanaćem

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78616k965
Brza supa od pečuraka sa belim vinom i spanaćem
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 5
04/05/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
3
"Brza i veoma ukusna supa od pečuraka sa belim vinom i spanaćem"

Potrebni sastojci

  • pečurke - 200 g
  • luk - 1/2 glavice
  • beli luk - 2 čen
  • spanać - 3 šake, očišćeni listovi bez drški
  • pirinač - 80 g
  • belo vino - 100ml (može i roze)
  • maslinovo ulje - 40 ml
  • kravlji maslac - 30 g
  • so - po ukusu
  • peršun - za posipanje
  • sok od limuna - sveže ceđen sok od 1 limuna
  • bujon - 1 l, domaći pileći ili kockica i po suvog
* merne jedinice

Način pripreme

Priprema se povrće tako što se oguli i sitno isecka luk i beli luk (tokom prolećne sezone može da se koristi i mladiluk i beli luk).

Ogulite pečurke i isecite ih na komadiće, a listove spanaća sitno iseckajte.

Zagrejte maslinovo ulje i u njemu propržite na 4-5 minuta luk sa belim lukom, nakon toga stavite pečurke da se malo proprže i oni na kratko.

Dodajte pirinač, mešajte minutu-dva nakon toga sipajte vino i ponovo mešajte da biste pomogli alkoholu da ispari, a pirinač da pusti skrob što ćezgustiti supu sa pečurkama i učiniće je kremastom, bez potrebe za zalivanjem.

Takođe, za taj cilj je potrebno da i sam pirinač bude okruglaste sorte odgovarajuć za rižoto na primer, s obzirom na to da odvaja više skroba, ali u isto vreme se ne prekuva.

Sipajte bujon ili vodu sa kockicom suvog pilećeg bujona.

Kada tečnost prokuva, dodajte spanać, malo soli i kuvajte 15-16 minute poklopljeno. Na kraju stavite maslac za aromu i još gustine.

Volim ovu supu gušću, ali ukoliko vi želite dospite još vode ili bujona.

Supicu od pečuraka servirajte tako što ćete svaku porciju posuti seckanim svežim peršunom i sveže ceđenim limunovim sokom.

Servirajte odmah, zato što ukoliko pirinač odstoji u bujon, upiće ga.

Prijatno sa mojom brzom supom od pečuraka sa belim vinom i spanaćem!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: