Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Iznutrice»Pirinač u Rerni»Pirinač sa pilećim želucima, džigericama i povrćem

Pirinač sa pilećim želucima, džigericama i povrćem

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3702k233
Pirinač sa pilećim želucima, džigericama i povrćem
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
06/11/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Jelo je gotovo! Izvolite za sto"

Potrebni sastojci

  • pileći želuci - 200 g
  • pileće džigerice - 200 g
  • pirinač - 200 g
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 - 2 komada
  • paradajz - 1 komada
  • paprika - 2 komada (crvene i zelene)
  • spanać - 100 g
  • bujon - 600 ml, pileći
  • so
  • biber
  • univerzalni začin - začin za pile
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte želuce i džigerice u posoljenoj vodi. Ocedite i isecite na komade. Propžite u malo ulja.

Dodajte luk i šargarepu. Nakon nekoliko minuta dodajte paprike, paradajz, spanać i pirinač.

Sipajte bujon, posolite i dodajte začine po ukusu. Sipajte smesu u pleh i pecite na 200 stepeni 35 minuta ili dok ne bude gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: