Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Đuveč»Pileća krilca sa pečurkama i pirinčem u đuvečari

Pileća krilca sa pečurkama i pirinčem u đuvečari

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3572k222
Pileća krilca sa pečurkama i pirinčem u đuvečari
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 4
15/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
8
"Tako ukusno jelo smo vam spremili, da se nećete zaustaviti dok sve ne pojedete"

Potrebni sastojci

  • pileća krilca - 1 kg
  • pirinač - 400 g
  • pečurke - 250 g
  • paprike - 1 komad
  • paradajz - 1 komad, izrendan
  • luk - 1 glavica
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • čubar
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i očistite krilca. Propržite ih na malo ulja. Dodajte iseckan luk i papriku.

Nakon nekoliko minuta dodajte pečurke, začine, rendan paradajz i sipajte vodu. Kada proključa, dodajte pirinač, promešajte i isipajte smesu u đuvečaru.

Poklopite i stavite jelo u rernu na 180-200 stepeni, pa izvadite kad bude gotovo. Povremeno mešajte, dok se pirinač skuva i upije vodu (neka ostane malo od vode kad se ohladi, pirinač će je upiti).

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: