Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Jagnjetina»Pečeno jagnje»Aromatična jagnjeća rebra iz rerne

Aromatična jagnjeća rebra iz rerne

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217132
Aromatična jagnjeća rebra iz rerne
Fotografije: Maria Doeva
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
8
"Ako ste i vi nezasiti kao i mi, nećete ostati ravnodušni prema ovom originalnom receptu, a i zašto ne biste počastili poroducu sa ovim ukusnim jagnjećim rebarcima"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - 8 komada rebara
  • peršun - 2 supene kašike, iseckan
  • luk - 2 supene kašike, mladi iseckan
  • beli luk - 1 - 2 čenja
  • ruzmarin - 1 supene kašike, sitno iseckan
  • prezle - 1/2 šolje
  • maslac - 125 g
  • biber - mleven, po ukusu
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremite jagnjeća rebra tako što ćete ih ostrugati sa jedne strane do kostiju. Natrljajte ih dobro solju i sveže samlevenim biberom.

Pomešajte peršun, luk, ruzmarin, prezle i 1/2 rastopljenog malsaca i promešajte.

Ugrejte preostali masac u tiganju i ravnomerno propržite rebra.

Prebacite ih u pleh i prelijte aromatičnim maslacem sa začinima.

Stavite rebra da se peku na 230 stepeni 15-20 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: