Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Svinjske šnicle sa topljenim sirom, krastavcima i pivom

Svinjske šnicle sa topljenim sirom, krastavcima i pivom

Svinjske šnicle sa topljenim sirom, krastavcima i pivom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Ovo je perfektna 3 u 1 kombinacija - šnicle, topljeni sir i kiseli krastavci"

Potrebni sastojci

  • svinjski šnicle - 6 komada
  • so - po ukusu
  • biber
  • origano
  • ulje - 4 - 5 kašika
  • senf - 1 kašika
  • soja sos - 1 kašika
  • kisela pavlaka - za premazivanje
  • topljeni sir - 150g
  • kiseli krastavčići - 2 - 3 komada
  • pivo - 1/2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjske šnicle dobro operite.

U posudi promešajte ulje, soja sos, senf i origano.

Lagano čekićem za meso izlupajte šnicle i sa obe strane ih posolite i pobiberite. Premažite ih marinadom, poređajte ih jednu preko druge i ostavite ih 1 sat u frižideru.

Poređajte šnicle u nauljeni pleh jednu pored druge. Svaku premažite kiselom pavlakom. Krastavce nasecite na kolutove i poređajte ih preko. Topljeni sir naseckajte na komade i stavite preko šnicli.

Pažljivo sipajte pola čaše piva, pokrijte folijom i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 50 minuta.

Skinite foliju i ispecite do zlatne boje.

Sočne i veoma ukusne šnicle.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: