Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pečeno pile»Pečeno pile sa nadevom od kačkavalja

Pečeno pile sa nadevom od kačkavalja

Diana AndrovaDiana Androva
Kuvar
6413333
Pečeno pile sa nadevom od kačkavalja
Fotografije: Diana Androva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
6
"Ukusno i toliko jednostavno, da svako može da pripremi kod kuće"

Potrebni sastojci

  • pile - 800 g
  • maslac - 80 g
  • kačkavalj - 100 g
  • biber
  • aleva paprika
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Kad očistite i operete pile, osušite ga krpom i unutra pospite biberom.

Nadev od sitno izrendanog kačkavalja stavite u slojevima, između kojih stavite po 2-3 kašičice maslaca. Odozgo ušijte koncem.

Punjeno pile namažite maslacem, posolite, natrljajte alevom paprikom, stavite u papirnu kesu, malo namazanu i zavežite.

Stavite u namazan pleh, u koji sipate malo vode i pecite 30 minuta u umereno ugrejanoj rerni. Servirajte sa prilogom od prženih krompira.

Takođe možete staviti krompir da se peče u rerni, zajedno sa piletom - kao što sam napravila na slikama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: