Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pečeno pile»Punjeno pile sa ukusnim nadevom

Punjeno pile sa ukusnim nadevom

Albena AsenovaAlbena Asenova
Početnik
411872k
Punjeno pile sa ukusnim nadevom
Fotografije: Albena Asenova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
100 min.
Ukupno
130 min.
Porcije
6
"Punjeno pile sa ukusnim nadevom - ne možemo ništa drugo da kažemo"

Potrebni sastojci

  • pile - 1 komad, celo
  • so
  • maslac - 80 g
  • ulje - 40 kašike
  • krompir - 600 g
  • pečurke - 250 g, sveže
  • luk - 1 glavica
  • peršun - svež
  • biber - 1/2 kašičice
  • začin - za pile
* merne jedinice

Način pripreme

Dva krompira se oljušte i iseku na kocke. Isprže se u pola maslaca i ulja.

Izvade se u tanjir i na njihovo mesto stavlja prvo luk isečen na sitno, a malo nakon toga i isečene pečurke.

Nakon što se i oni isprže stavljaju se u krompir. Dodaje se peršun isečen na sitno, nakon čega se nadev za pile začinjava solju i mlevenim biberom.

Pile se očisti i osuši. Posipa se spolje, iznutra solju, biberom, začinom za pile i natrlja se preostalim maslacem.

Napuni se nadevom i otvor se zašiva. Punjeno celo pile se stavlja u posudu za pečenje, a sa strane se poređa preostali krompir.

Sipa se oko 100 ml vode ulu piva, nakon čega se posuda stavlja u rernu.

Punjeno pile sa ukusnim nadevom se peče na 180 stepeni oko sat i 40 minuta ili dok ne dobije lepu preplanulost.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: