Način pripreme
U U šerpu sipajte vodu, maslac i so. Neka provri i onda odjednom isipatje prosejano brašno. Brzo mešajte, dok smesa ne počne da se ne lepi za zidove šerpe.
Sklonite sa vatre i ostavite da se malo ohladi. Dodajte jaja, jedno po jedno, i nakon svakog jajeta mešajte, dok se ne sjedini sa smesom. Napunite špric dobijenom smesom i napravite venac na papiru za pečenje.
Pecite na 200 stepeni oko 30-35 minuta ili dok testo ne pormueni. Nemojte otvarati rernu. Čim je venac gotov, malo samo otvorite vrata i neka tako budu nekih desetak minuta.
Sačekajte da se venac ohladi i rasecite ga na pola. Napravite krem prema uputstvu. Ostavite krem da se dobro ohladi. Napunite špric i pola krema rasporedite po donjem delu venca.
Poređajte jagode, pa zatim špricom stavite i preostali krem i poklopite drugom polovinom venca od eklera. Po želji, možete ukrasiti otopljenom čokoladom i kokosom.