Način pripreme
/undefined Umutimo jaja sa šećerom dok ne pobele.
Pomešamo kakao sa toplom vodom i dodajemo ga u smesu.
Dodajemo i brašno, pažljivo mešamo.
Smesu sipamo u namazan i brašnom posut kalup za kuglof i pečemo u prethodno ugrejanoj rerni dok ne bude gotova - proveravamo čačkalicom za zube.
Vadimo iz kalupa i ostavljamo da se ohladi.
Nakon toga sečemo poklopac od gornjeg dela, oko 1.5 cm debljine. Stavljamo ga pažljivo sa strane, da ga ne polomimo.
Unutrašnjost keksa pažljivo izvadimo kašikom, ostavljamo sa dve strane bar 1-1-5 cm ivice.
Pripremamo krem tako što umutimo kašiku pavlake, maslac, šećer i vanilu.
Gotovim kremom punikom kolač i poravnamo.
Odozgo na 5-6 mesta sipamo po kašiku od tečne čokolade.
Nožem namažemo ivice tečnom čokoladom da bi mogle da se zalepe kad se zatvori.
Zatvaramo poklopcem.
Ovako napunjen kolač prelivamo glazurom, pripremljenom od čokolade, rastopljene u mikrotalasnoj i energično umućene sa maslacem u homogenu smesu.
Ukras ovog veoma ukusnog deserta ostavljam vašoj mašti na volju.
Ja sam ukrasila svežim domaćim jagodama, potopljenim u rastopljenu belu čokoladu.
Druga varijanda - sa žele bombonama i kapljicama rastopljene bele čokolade.
Neka vam je slatko!