Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Praznični Hleb»Venac od maslaca sa makom

Venac od maslaca sa makom

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2284k231
Venac od maslaca sa makom
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 4
17/03/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Ne čekajte povod već odmah napravite ovaj venac od maslaca - posle ćete nam zahvaliti"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 300 ml
  • jaja - 2 komada
  • kiselo mleko - 3 kašike
  • ulje - 3 kašike
  • šećer - 2 kašike
  • so - 1 puna kašičica
  • kvasac - pola kocke
  • brašno - 1 kg
  • za mazanje kora
  • maslac - 100 g
  • mak
  • za premazivanje
  • žumance - 1 kom.
  • sveže mleko - 2 kašičice
  • ulje - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Ugrejete mleko tek toliko da prst moze da podnese kad probate i sipate oko 100 ml u posudu, dodate šećer, kvasac i pospete sa malo brašna.

Ostavite na toplom da se aktivira. Umutite jaja i ostale sastojke, prosejte brašno i zamesite glatko testo.

Ostavite da nadođe na toplom dok ne udvostruči obim. Možete da podelite testo na dva dela, da vam bude lakše za razvijanje, a može i tako celo, ali se dobije velika kora kad je razvijete.

Namažite maslacem i pospite makom, uvijte u rolat i isecite na rolne, ređajte ih u namazan kalup za tortu ili posudu za pečenje, blago zategnite svaku rolnu. Stavite na sredinu posude i ostavite da nadođe.

Kada je venac gotov namažite ga umućenim žumancem i stavite da se peče u zagrejanoj rerni. Kad se ispeče ponovo namažite maslacem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: