Način pripreme
Prvo aktivirati kvasac u malo fante sa šećerom i malo brašna. Umesiti testo od svih sastojaka, pa ga ostaviti da naraste na toplom, prekriveno krpom.
Gotovo testo podeliti na sedam delova. Četiri od njih podeliti na polovine i razviti 8 malih okruglih kora, skupljati ih 2 po 2, a između ih mazati maslacem ili uljem. Svaki od gotova 4 para rezati od centra do kraja i od dva kraja koja se dobijaju uvijati sa obe strane tako da se dobiju 2 rolnice.
Ređati ih u pleh, a između njih ređati druge listove, koji se oblikuju na sledeći način: od dva dela ponovo razviti 2 male okrugle kore, jednu namazati maslacem i drugu staviti odozgo. Naseći ih na 4 i oštar vrh svakog trougla pocepati i provući odozdo nagore, pa dobijene listove poređati do rolnica.
Sedmi deo testa podeliti na polovine, oblokovati ravnu loptu i uplesti odozgo. Pogaču ostaviti da naraste, nakog čega je premazati žumancem, posuti semenima i peći u zagrejanoj rerni oko 35-40 minuta.