Pecivo sa maslinama, sirom i kačkavaljem - poače

Pecivo sa maslinama, sirom i kačkavaljem - poače

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
3k
357
365
Pecivo sa maslinama, sirom i kačkavaljem - poače
Fotografije: Daniela Ruseva
1 / 4
24/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Skuvaj20 min.
Ukupno50 min.
Porcije24
"Poače su veoma ukusne i mirisne pogačice sa punjenjem po vašoj želji, koje ćete odmah želeti da probate"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Malo zagrejte mleko, u njega izmrvite kvasac, stavite šećer i ostavite da se aktivira. Aktivirani kvasac dodajte u prosejano brašno sa svim namirnicama, a prašak za pecivo prehodno umešajte u kiselo mleko. Umesite meko testo, koje se ne lepi.

Razvucite testo u dugačak valjak i nasecite ga na 24 komada iste veličine. napravite male loptice veličine mandarine. Svaku loptu pritisnite dlanom i napravite male pogačice prečnika oko 8-10 cm.

Nije neophodno da dodajete još brašna ili maslaca, jer je testo već dovoljno masno.

Na svaku pogačicu stavite punjenje po vašoj želji. Umotajte pažljivo i okrenite da spoj bude na donjoj strani.

Možete staviti sir, kačkavalj ili masline bez koštica. poređajte pogačice u pleh obložen papirom za pečenje.

Premažite umućenim žumancem i napravite šare uz pomoć viljuške. Pogačice (na turskom poača) ne treba ostavljati da narastu ponovo. Pecite ih odmah.

Peku se u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Pecite ih 15-20 minuta sa uključenim ventilatorom dok ne dobiju zlatnu boju. Prijatno mirišu, a najbolje su sa čašom jogurta ili kiselim mlekom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: