Način pripreme
Ove turske pogačice poače sa sirom se spremaju brzo i odgovarajuće su za ukusan doručak za celu porodicu.
Pomešajte kiselo mleko sa sodom, solju i šećerom. Izmešajte i sačekajte da se aktivira.
U mleko dodajte sve ostale sastojke (osim brašna) u posudu za mešenje.
Odvojte jedno žumance koje je za premazivanje poača odozgo. Izmešajte.
Dodajte brašno prosejano sa praškom za pecivo. Možda ćete morati da dodate još malo brašna u zavisnosti od veličine jaja i gustine kiselog mleka.
Umesite meko testo dodajući brašno postepeno i kontrolisano.
Pripremite nadev tako što izmrvite sir i pomešate ga sa sitno naseckanim svežim peršunom.
Od testa otkidajte komade veličine mandarine i raširite na blago nabrašnjenoj radnoj površini.
U sredinu stavljajte po kašiku nadeva i pričvrstite krajeve testa.
Male pogačice poređajte u veliku crnu tepsiju rerne obloženu papirom za pečenje tako da otvor bude okrenut ka gore.
Namažite ih odozgo odvojenim žumancetom pomoću četke i pospite susamom.
Turske pogačice stavite da se peku u zagrejanoj rerni na 180 stepeni otprilike 20-25 minuta dok ne porumene.
Ove pogačice sa sirom su veoma ukusne. Dopašće vam se ako volite da jedete doručak od testa.
Prijatno!