Način pripreme
U mlaku vodu sipajte šećer i izmrvite kvasac. Dodajte jednu kašiku brašna, pokrijte i sačekajte da se kvasac aktivira.
Prosejte brašno i u njemu napravite udubljenje. Sipajte ulje, vodu sa kvascem, dodajte so i 2 jaja + jedno belance. Žumance umutite sa svežim mlekom i odvojite ga za premazivanje peciva.
Počnite da mesite, tako što postepeno dodajete brašno. Gotovo testo stavite u nauljenu posudu, pokrijte ga i ostavite da se udvostruči. Kada je naraslo, da vam bude lakše, testo podelite na 2 dela i razvucite od njega 2 pravougaonika.
Nasecite ga na široke trake. Na jedan kraj trake stavite malo izmrvljenog sira i rendanog kačkavalja.
Poklopite onim delom na kome nema nadeva i umotajte u oblik puža. Poređajte pecivo u pleh, obložen papirom za pečenje na rastojanju. Premažite žumancem i pospite susamom.
Pokrijte pecivo i ostavite ga da naraste još jednom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 minuta.