Način pripreme
Isecite meso na 8 tankih filea. Posolite i pospite biberom. Luk sitno iseckajte i stavite ga u ugrejano ulje. Kad omekša dodajte pirinač, promešajte i nakon jednog minuta dodajte očišćen i iseckan spanać.
Mešajte s vremena na vreme i kad spanać bude gotov, sipajte 4 šolje vrele vode. Začinite biberom, solju, kuvajte 5 minuta i skinite sa vatre. Poklopite i ostavite prinač da potpuno upije svu tečnost. Preko 4 filea stavite od smese i preko nje preostala 4 filea.
Vežite ih koncem i u vrelom ulju pržite sa obe strane. Prebacite u namazan pleh i pokrijte folijom. Pecite u ugrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta.
Za to vreme skuvajte pastu prema uputstvu na pakovanju. Iscedite iz vode i dodajte pavlaku za kuvanje. Vratite na vatru na kratko, ne prestajte sa mešanjem.
Prebacite pastu u tanjir i preko nje stavite gotovo pileće meso.