Jagnjeći but sa krompirom

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2k728112k
Jagnjeći but sa krompirom
27/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
150 min.
Ukupno
175 min.
Porcije
8
"Hajde, zasucite rukave i uđite u kuhinju. Za pripremu ove jagnjetine ne treba vam nikakva specijalna veština, a neverovatno je ukusna!"

Potrebni sastojci

  • jagnjeći but - 1 ceo
  • krompir - 1, 2 kg
  • luk - 2 veze mladog ili 2 - 3 glavice crnog luka
  • beli luk - nekoliko čena
  • selen - nekoliko struka
  • lovorov list - 2 komada
  • piment - 6 zrna
  • vino - 1 šolja
  • so
  • biber
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • mast - oko 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Jagnjeći but dobro utrljajte sa solju, mlevenim biberom, alevom paprikom i otopljenim maslacem. Po želji, možete ga špikovati čenovima belog luka, koje ste isekli na pola.

Stavite ga u nauljanu tepsiju sa strukovima selena, pimentom, 2 lovorova lista, prelijte šoljom vina i stavite da se peče oko 2 sata sa folijom.

Nakon toga u tepsiju dodajte prethodno očišćen, iseckan i začinjen krompir. Ako koristite mladi krompir - stavite ceo.

Sipajte malo vode i vratite sve da se peče bez folije, dok krompir ne omekša. Po želji, dodajte svež ruzmarin za dodatnu aromu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: