Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Jagnjetina»Pečeno jagnje»Pečeni jagnjeći but sa vinom i svežim začinima

Pečeni jagnjeći but sa vinom i svežim začinima

Pečeni jagnjeći but sa vinom i svežim začinima
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
210 min.
Porcije
1
"Pečeno jagnjeći but sa vinom i svežim začinima - čak je i ime ovog recepta savršeno"

Potrebni sastojci

  • jagnjeći but - 1 komad
  • belo vino - 200 ml
  • začin za jagnjeće meso
  • so
  • mladi beli luk - 3 - 4 struka
  • majčina dušica - sveža
  • maslac - 120 g
  • nana - 1 vezica, sveža
* merne jedinice

Način pripreme

Špikujte jagnjeći batak ranije. Isecite sveži beli luk na sitno, kao i nanu i majčinu dušicu.

Stavite začine u rupice napravljene u jegnjećem mesu.

But obilno namažite maslacem.

Začinite solju i začinom za jagnjeće meso.

Ostavite meso nekoliko sati da upije začine.

Pre nego što stavite posudu sa mesom u rernu, dodajte dve šolje vode i belo vino. Dodajte i ostale sveže začine.

Uvijte dobro aluminijumskom folijom i pecite na 180 stepeni oko 3 sata.

Pred kraj kuvanja pečene jagnjetine sklonite foliju.

Pečeni jagnjeći but sa vinom i svežim začinima je gotov kada se meso lako odvaja od kostiju.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: