Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Jagnjetina»Pečeno jagnje»Pečeni jagnjeći but sa iznutricama

Pečeni jagnjeći but sa iznutricama

Velichka ShtarbanovaVelichka Shtarbanova
Šef kuhinje
258571k
Pečeni jagnjeći but sa iznutricama
Fotografije: Velichka Shtarbanova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
150 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
210 min.
Porcije
8
"Jedan recept iz rubrike Zlatna riznica sa najboljim bugarskim jelima Toplo prporučujemo"

Potrebni sastojci

  • jagnjeći but - 1 komad
  • jagnjeće iznutrice - 1 kg (bela i crna džigerica, slezina, srce, bubrezi, brizle)
  • pirinač - 1 kg
  • pečurke - 300 g
  • luk - 2 glavice
  • peršun - 1/2 veze
  • ulje - 200 ml
  • maslac - 125 g
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • čubar - po ukusu
  • nana - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Jagnjeći but isecite na porcije, posolite, stavite u veliki pleh. Dodajte nekoliko zrna bibera i cele strukove sveže ili suve nane. Sipajte vodu, polovinu ulja, uvijte u foliju i stavite da se peče dok ne bude gotovo.

Pečenu jagnjetinu odvojite u drugu posudu. U plehu treba da ostane pečeni bujon. Jagnjeći komplet skuvajte i isecite na sitne kockice. Stavite ih u pleh.

Pečurke operite, ocedite i isecite na žilijen. Stavite u tiganj i ispržite sa malo ulja i soli. Dodajte i njih u pleh.

Crni luk, oljušten i sitno iseckan, zajedno sa peršunom, malo propržite, dodajte pirinač, maslac i pržite dok ne postane providan. Pospite malo soli i bibeta. Stavite zaprženi pirinač u zajednički pleh. Sipajte toplu vodu u odnostu 1:3 - uzmite i obzir gramažu pečenog bujona.

Pospite čubrom, probajte koliko je slano i uvijte pleh aluminijumskom folijom i stavite u prethodno ugrejanu rernu. Pecite dok ne bude gotovo.

Izvadite pleh iz rerne, pažljivo promešajte iznutrice drvenom kašikom i odozgo poređajte pečeno meso. Servirajte toplo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: