Jagnjeći but sa krompirom

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217132
Jagnjeći but sa krompirom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
4
"Klasika za porodičnu trpezu - aromatični jagnjeći but sa krompirićima koji se tope u ustima"

Potrebni sastojci

  • jagnjeći but - 2 - 2, 5 kg
  • krompir - 2 kg
  • so
  • biber
  • aleva paprika
  • divlja nana - sveža
  • selen - svež
  • maslac - 150 g, kravlji
  • ulje - 3 - 4 supene kašike
  • senf - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i osušite but. Nožem napravite blage razreze i unutra ubacite zelene začine, prethodno iseckane.

Umutite senf sa malo ulja i obino namažite meso. Ostavite da se marinira na hladnom na 1-2 sata.

Nakon toga meso pospite ostalim zelenim začinima, tako što ga premestite u odgovarajuću nauljenu tepsiju. Zagrejte maslac sa još malo ulja i još vrućeg ga prelijte njime kašiku po kašiku.

Ogulite i isecite krompire po potrebi. Rasporedite ih oko buta. Pospite začinima i sa strane sipajte čašu vode ili po želji belo vino.

Pokrijte tepsiju folijom i stavite jagnjeći but sa krompirom da se peče na 180-200 stepeni otprilike 2 - 2.30 sata.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: