Način pripreme
Odvojite belanca od žumanaca i umutite ih u penu sa prstohvatom soli u metalnoj posudi.
Posebno umutite žumanca sa pavlakom i dodajte prethodno promešane brašno i prašak za pecivo, dodajte umućene belance i promešajte pažljivo špatulom, dok se smesa ne ujednači.
U kvadratnom plehu, koji ste obložili papirom za pečenje, ravnomerno rasporedite smesu. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta.
Okrenite ispečenu koru na vlažnu krpu, skinite papir za pečenje i umotajte u krpu. Ostavite da stoji umotano 10 minuta.
Za to vreme sitno nasecite kobasicu i narendajte sir. U posudi umešajte kobasicu, sir i pavlaku, promešajte da se svi sastojci sjedine.
Odmotajte koru, premažite je smesom i ravnomerno je rasporedite, a zatim umotajte čvrst rolat. Umotajte rolat u krpu i stavite u frižider da se stegne.
Nasecite rolat na kriške neposredno pre serviranja i poslužite.