Slani rolat za sve prilike

Toni AleksovToni AleksovPočetnik
28/04/2017
"Nije vam potreban povod da biste probali ovaj veličanstveni slani rolat!"
Priprema30 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno50 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano5 287
  • Pregledi tokom meseca22
  • Pregledi tokom sedmice10
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • za koru
  • jaja - 4 komada
  • kisela pavlaka - 2 kašike
  • brašno - 4 kašike
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • so - 1 prstohvat
  • nadev
  • sir - 200 g
  • kisela pavlaka - 150g
  • kobasica - 180 g, eventualno šunka, salama
* merne jedinice

Način pripreme

Odvojite belanca od žumanaca i umutite ih u penu sa prstohvatom soli u metalnoj posudi.

Posebno umutite žumanca sa pavlakom i dodajte prethodno promešane brašno i prašak za pecivo, dodajte umućene belance i promešajte pažljivo špatulom, dok se smesa ne ujednači.

U kvadratnom plehu, koji ste obložili papirom za pečenje, ravnomerno rasporedite smesu. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta.

Okrenite ispečenu koru na vlažnu krpu, skinite papir za pečenje i umotajte u krpu. Ostavite da stoji umotano 10 minuta.

Za to vreme sitno nasecite kobasicu i narendajte sir. U posudi umešajte kobasicu, sir i pavlaku, promešajte da se svi sastojci sjedine.

Odmotajte koru, premažite je smesom i ravnomerno je rasporedite, a zatim umotajte čvrst rolat. Umotajte rolat u krpu i stavite u frižider da se stegne.

Nasecite rolat na kriške neposredno pre serviranja i poslužite.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar