Način pripreme
Od sastojaka za testo zamesite meko testo, one treba da budu na sobnoj temperaturi, a mleko blago zagrejano.
Ostavite testo na toplom da udvostruči obim. Podelite naraslo testo na 8 jednkih delova forimiranih u lopte, namažite ih s malo ulja (da ne uhvate koru) i ostavite da se opuste 15 minuta.
Namažite radnu površinu s malo ulja, razvijte pomoću oklagije svaku loptu odvojeno i jednu za drugom, mažući rastopljenim masalcem i posipajući ravnomerno izmrvljenim sirom.
Uvijate ga u rolat i ređate u krug u prethodno podmazanu posudu za pečenje, započinjući od sredine ka zidovima (kao puž).
Ostavite formiranu pitu da poveća obim na 30 minuta, namažite je prehodno umućenim žumancem sa 1 kašikom ulja, rasporedite kockice maslaca odozgo i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 150 stepeni 10 minuta dok se ne naduje a onda povećajte temperaturu na 180 stepeni dok ne bude gotovo i dok ne porumeni.