Način pripreme
Prethodno napravite šećerni sirup od navedenih namirnica i na kraju ih aromatizujte vanilom i korom limuna.
U srednjem tiganju dobro namažite maslacem dno i zidove. Namrvite pola kadaifa i dobro ga pritisnite na dno posude, da se čvrsto zalepi.
Odozgo nakidajte na manje parčiće mocarelu ili drugu vrstu svežeg i nezrelog sira. Dodajte malo maslaca i pritisnite pažljivo ostatak izmrvljenog kadaifa - gledajte da dobro prekrijete mocarelu i da je pritisnete.
Zagrejte na slabiju temperaturu ringlu i stavite tiganj s desertom. Nakon što dobije odozdo dobije zlatastu boju, koristite tanjir ili drugi tiganj, da ga okrenete da se ispeče i s druge strane. Pre nego što vratite kadaif, očistite posudu i ponovo je premažite maslacem.
Prelijte kunefe ohlađenim šećernim sirupom, odozgo možete da pospete izmrvljenim orašastim voćem - orasima, pistaćima.